Off White Blog
Rușii Throng Valentin Serov Expoziție de artă

Rușii Throng Valentin Serov Expoziție de artă

Mai 20, 2022

Acum este o veste pe care ne place să o auzim, mai ales că avem propria noastră săptămână de artă aici, în Singapore. Știrile din știri spun că un muzeu de top din Rusia s-a luptat să controleze mulțimile record săptămâna trecută, în timp ce mii de oameni s-au grăbit să vadă o expoziție de artă din secolul al XIX-lea, făcând coadă ore întregi pe zăpadă și chiar rupând o ușă.

Nu am observat nicio ușă spartă la Art Stage sau la Singapore Contemporary Art Show, dar prezența a fost impresionantă, zona VIP pentru Art Stage a fost plină de explozii săptămâna trecută.

Aproximativ în același timp, expoziția de picturi a lui Valentin Serov, renumit pentru portretele societății sale, a înregistrat recordurile de prezență la Galeria Tretyakov din Moscova, vizitatorii făcând coadă la temperaturi înghețate pentru a vedea spectacolul înainte de a închide 24 ianuarie.


"Ieri, ușa de la intrare a fost deteriorată", a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt, Anna Kotlyar. „Această expoziție a înregistrat toate recordurile cu peste 400.000 de vizitatori” de la deschiderea sa în octombrie.

Ministrul Culturii, Vladimir Medinsky, a intervenit și vineri, spunând că muzeul va rămâne deschis „până la ultimul vizitator”, în loc să-și închidă ușile la 20:00. Dacă există un lucru pe care ni-l arată propria noastră experiență, este că aceste spectacole trebuie să aibă orar de deschidere extins, în special în weekend.

Vineri după-amiaza, vizitatorii au declarat pentru AFP că au așteptat trei ore și patruzeci de minute pentru a intra în galerie.


Tretyakov a spus că a fost forțată să oprească vânzările de bilete online, ceea ce i-a lăsat pe oameni să ocolească coada, invocând „probleme grave la intrare”.

„Vă rugăm să vă îmbrăcați cu căldură și să vă mențineți calmul”, a scris Tretyakov pe pagina sa de Facebook, în timp ce vineri temperaturile s-au ridicat în jurul valorii de minus 10 grade celsius (14 grade Fahrenheit), cu zăpadă în cădere.

Serov, care a murit în 1911, a fost un portretist de succes a cărui lucrare este încă extrem de populară în Rusia, chiar dacă este puțin cunoscută în Occident.


Cea mai iconică lucrare „Fată cu piersici” înfățișează o fată tânără așezată la o masă scăldată în soarele de vară. A pictat diverși aristocrați ruși, inclusiv ultimul țar Nicolas al II-lea.

Multe dintre picturile sale sunt expuse permanent la Tretyakov.

Președintele Vladimir Putin a vizitat expoziția luni săptămâna trecută, alimentând posibil succesul spectacolului.

În ultimii ani, expoziții ale artiștilor occidentali, inclusiv Salvador Dali și Caravaggio, au determinat cozi enorme la Moscova. Orice zi în care o coadă pentru o expoziție de artă poate fi numită enormă, în opinia noastră.

Articole Similare