Off White Blog
Chef Alain Ducasse pentru a deschide un nou restaurant la Paris

Chef Alain Ducasse pentru a deschide un nou restaurant la Paris

August 13, 2022

Deținerea a 18 stele Michelin este deja considerată o fațadă, dar se pare că bucătarul francez Alain Ducasse caută să adauge mai mult colecției sale. La începutul acestei săptămâni, Ducasse a anunțat că intenționează să deschidă un nou restaurant la sfârșitul lunii septembrie. După ce a lucrat la peste 20 de restaurante din întreaga lume, se pare că Ducasse se întoarce acum în locul unde a început: Franța.

Orașul romantismului este locul în care Ducasse a decis să lanseze Spoon, o renaștere a unuia dintre fostele sale concepte de restaurant, Spoon Food & Wines. Acesta din urmă a fost lansat ca un restaurant de fuziune în 1998, unde oaspeții puteau amesteca și asorta sosuri și părți pentru mâncărurile lor principale provenite la nivel internațional. Conceptul unic a devenit curând popular, apărând în alte țări precum Hong Kong, Mauritius, New York și Tokyo.


20 de ani mai târziu, bucătarul francez a decis să readucă conceptul cu Spoon, care va servi de asemenea bucătăria globală. Noua selecție se inspiră, însă, din recentele aventuri globetrotante ale Ducasse de peste doi ani în orașe precum Londra, New York, Hong Kong, Beijing, Rio de Janeiro, Tokyo, Kyoto și Manila.

Noul meniu al lingurii va reflecta descoperirile de călătorie ale lui Ducasse și vor oferi delicatese precum rața picantă din China, ardeii fără carne din Mexic și „brulée” de mango cu avocado și coriandru din Brazilia.

Puteți chiar privi în spatele scenei exact cum s-au conjurat aceste mese într-un documentar care urmează realizatorul realizatorului Gilles de Maistre, care a surprins cu fidelitate călătoria cu Ducasse a filmului în țară. „La Quete perchèlain Ducasse” (care se traduce prin The Quest of Alain Ducasse) joacă cinematografele franceze pe 11 octombrie.

Articole Similare