Off White Blog
Realitatea virtuală în Singapore: Tehnologia a prins viață cu VizioFly

Realitatea virtuală în Singapore: Tehnologia a prins viață cu VizioFly

Mai 20, 2022

Realitatea virtuală nu mai este visul nerealist care trăiește doar în filmele de știință. În schimb, conceptul a decolat în întreaga lume și mulți par să-l fi îmbrățișat, incluzându-l captând momente importante sau chiar să ajungă la publicul lor țintă. Vorbim cu Irwin Loh din VizioFly pentru a afla mai multe despre afacerea lor în creștere și despre ce anume implică.

Ați putea împărtăși cu noi mai multe despre cum a apărut VizioFly pentru prima dată?


Acum 4 ani, partenerul meu, Faizal, începuse ca hobbyist în spațiul Realității Virtuale (VR). Pe atunci, Realitatea Virtuală a fost discutată doar în laboratoarele de cercetare universitare și nu a avut nicio tracțiune în spațiul comercial mai larg.

Cu toate acestea, în 2015, oamenii au început să se apropie de Faizal pentru executarea proiectelor de realitate virtuală și de atunci, conducta de proiecte a dus la inevitabil. Un hobby a evoluat într-o companie.

În calitate de șef de afaceri, care este rolul dumneavoastră în companie?


În companie, mă ocup de strategia de afaceri și direcția firmei. În timpul desfășurării activității de dezvoltare a afacerilor, analizez starea actuală a industriei și domeniile în care firma noastră poate concura și conduce în mod semnificativ. În același timp, datorită experienței mele de contabil autorizat, mă ocup de funcțiile de finanțare ale firmei.

Știm că VizioFly este o companie de producție media. Ați putea explica mai multe despre ceea ce face VizioFly?

În timp ce arena hardware a realității virtuale este dominată de băieții mari, precum HTC, Oculus, Sony și Samsung, există o lipsă distinctă de conținut de realitate virtuală. Companiile sofisticate realizează potențialul realității virtuale de a-și atinge obiectivele de afaceri, însă nu pot găsi conținut relevant. În astfel de cazuri, ei abordează VizioFly pentru conținut personalizat.


VizioFly este specializat în crearea de conținut de realitate virtuală. Pe parcursul a numeroase proiecte de clienți, am dezvoltat expertiza pentru a ține mâna unui client și a-l aduce prin procesul final de creare a propriului conținut. Aceasta înseamnă că clienții pot căuta la noi conceptualizarea, producția de VR și crearea unei aplicații mobile pentru distribuirea conținutului.

În paralel, ne adâncim și în Realitate Augmentată și am realizat proiecte pentru clienți. Astfel de proiecte implică de obicei smartphone-uri care interacționează cu obiecte fizice. De exemplu, un utilizator își va scana camera smartphone-ului pe un plan de podea și apare un model modelat 3D.

Cum te-ai implicat în industria tehnologică?

Fusesem implicat în start-up-uri de tehnologie profundă înainte de VizioFly. Unul era pe tărâmul electrochimiei, altul era în senzorii biomimetici. În acele start-up-uri, mi-am asumat rolul de conducere de afaceri și operațiuni.

Fiind deja în tehnologie profundă, am fost foarte atras de activitatea lui VizioFly în Realitatea Virtuală și după ce am asistat la calitatea lucrărilor sale tehnice, am fost onorat să pot conduce operațiunile lor de afaceri.

Ați putea descrie realitatea augmentată? Și care este diferența dintre realitatea augmentată și realitatea virtuală?

În cazul în care Realitatea Augmentată (AR) îmbunătățește lumea reală în care trăim, VR transportă un utilizator din lumea reală într-o lume virtuală nouă. Această diferență este la nivelul de „imersiune”. În AR putem interacționa cu un obiect prin intermediul calculatoarelor sau dispozitivelor noastre mobile. Rămânem foarte mult în propria „lume”; în VR experimentăm o imersiune totală în noua lume „virtuală”.

Pentru exemple cu care se poate lega cu ușurință, AR este exemplificat de Pokémon Go, unde prinzi Pokémons în timp ce încă mai ai legătura cu lumea reală. VR poate fi exemplificată prin plimbările montane cu scufundări în care utilizatorii pierd sensul lumii reale.

Cum prevedeți că realitatea mărită și videoclipurile cu 360 de realitate virtuală sunt următorul „mare lucru” în marketingul digital?

Suntem deosebit de încântați de 360 ​​de videoclipuri de realitate virtuală. Avantajele sale se află în noutatea și autenticitatea experienței. Mulți oameni sunt entuziasmați de a se putea simți cufundați într-o experiență în loc să o privească pe un ecran plat 2D, astfel de imersii se remarcă la inimile emoționale. Oferind utilizatorilor autonomia de a decide unde doresc să se uite în cadrul filmului 360, îmbunătățește puternic autenticitatea. Utilizatorii simt că sunt „în direct” și că experiența este brută și fără stadii.

Toate acestea ajută la explicarea motivului pentru care studiile au arătat că videoclipurile în 360 VR cresc nivelul de implicare emoțional și comportamental. Pentru următoarele 12 luni, estimăm că VR are prioritate asupra AR în spațiul de marketing digital.

În ceea ce privește AR, observăm companiile care călătoresc în pofta Pokémon și folosesc AR pentru a muta clienții din groapa pasivă în arena activă. Suntem deseori în discuții cu companii despre modul în care clienții își pot folosi smartphone-urile pentru a „interacționa” cu marca sau produsele sale, în loc să urmărim doar reclame. Astfel de interacțiuni pot implica scanarea unei reclame a revistei și apoi apar produsul în 3D pe smartphone. Utilizatorii pot apoi să se angajeze cu produsul și să-l manipuleze pe smartphone-ul lor.

Având în vedere că industria este în continuă schimbări, cum se menține VizioFly cu tendințele?

Desigur, citirea știrilor apărute din Silicon Valley și din alte hotspoturi VR este o necesitate. La fel și conferințele din industrie.

Un mod critic de a ține pasul și chiar de a crea tendințe locale este prin conversațiile cu potențiali clienți.Realitatea virtuală este acum o piață de frontieră și noi aplicații sunt dezvoltate în fiecare zi. Majoritatea vor izbucni, totuși, unii vor rezolva un punct cheie al durerii și vor fi consacrați ca tendință. Conversațiile sunt una dintre cele mai bune metode de a găsi astfel de puncte de durere și de a vedea dacă VR poate fi panaceu.

Credeți că conținutul realității virtuale a ajutat la atragerea atenției consumatorilor mai repede decât formele media tradiționale, cum ar fi reclamele?

Aceasta depinde în mare măsură de modul în care conținutul realității virtuale este livrat publicului. În afară de faptul că este prezentat în cabinele publice sau în birourile sale, am recomandat clienților să încapsuleze conținutul din aplicațiile mobile, pentru a permite o diseminare ușoară. Chiar dacă utilizatorul final nu are hardware VR, el poate să descarce în continuare aplicația mobilă și să o poată vizualiza pe mobil, comutând modul non-VR. Astfel, publicul nu trebuie să se ducă la un stand sau la un birou pentru a încerca experiența virtuală.

Prin depășirea barierelor de distribuție, VR este capabilă să se folosească de potențialul său maxim și să obțină atenție foarte rapid.

Povestește-ne despre cel mai memorabil proiect al tău până în prezent.

Este o discuție între filmarea unei nunți în realitate virtuală și filmarea activităților în cadrul unei plantații exotice de ulei de palmier. Am merge cu nunta.

Aceasta este cea mai memorabilă datorită strălucirii de plăcere pe care am văzut-o în cuplu atunci când și-au putut permite oaspeților să își trăiască nuntă în realitate virtuală. Toți telespectatorii au putut experimenta nunta de parcă ar fi fost literalmente acolo - au putut vedea cum au reacționat părinții în timp ce mirele și mirele au mers, au văzut amicii mirelui să strige și să aplaude în timp ce el o sărutase pe mireasă.
După ce experiența de nuntă a fost plasată în aplicația mobilă, oaspeții au putut să o urmărească din nou în căștile Google Cardboard care au fost înmânate anterior ca cadouri de nuntă.

Acest lucru a fost cel mai memorabil din cauza impactului personal clar creat. Când ne gândim la modul în care copiii cuplului fericit pot fi cufundați în nunta părinților lor, aceasta aduce o tentă de satisfacție mândră.

Care sunt provocările sau limitările pe care consumatorii nu le cunosc cu privire la conținutul realității virtuale și la dezvoltarea de software?

O provocare este că consumatorii nu sunt conștienți de greutățile grele de a se asigura că un videoclip VR, 360, este bine cusut și produs. Mulți își închipuie că este doar plasarea camerelor, apăsarea butonului „înregistrare” și apoi livrarea materialului înregistrat către client. Nu știu orele și zilele petrecute în editare, cusături, clasificarea culorilor și perfecționări. Astfel, am fost nevoiți să dedicăm timp considerabil pentru a ajuta clienții să înțeleagă fluxul de lucru.

O altă limitare a realității virtuale este rezoluția actuală a filmelor. În termeni simpli, suntem capabili să surprindem filmul în rezoluție înaltă, dar atunci când afișăm conținutul, tehnologiile de afișare actuale nu sunt în măsură să ofere rezoluții atât de mari. Este oarecum ca și cum ai face o fotografie cu un DSLR de înaltă calitate și arătarea fotografiei pe un iPhone 5. Calitatea imaginii nu va fi foarte ridicată, datorită limitărilor ecranului afișat. În timp ce calitatea este destul de clară, consumatorii care se așteaptă la experiențe cinematografice în cadrul VR vor fi puțin surprinși și trebuie să își stabilească așteptările în consecință.

Când nu lucrați cu clienții și explorați noi modalități de a ajunge la un public țintă, ce vă place să faceți în timpul liber?

Citind și experimentând cum să tranziți cel mai bine afacerea de la un antreprenoriat la o afacere administrată profesional.


Subliminal Message Deception - Illuminati Mind Control Guide in the World of MK ULTRA- Subtitles (Mai 2022).


Articole Similare