Off White Blog
Mercedes îl va onora pe Sir Stirling Moss la Pebble Beach

Mercedes îl va onora pe Sir Stirling Moss la Pebble Beach

Mai 20, 2022

Sir Stirling Moss

Pentru a marca 60 de ani de la incredibilul triumf al șoferului de curse, Mercedes Benz va sărbători toate lucrurile Stirling Moss la evenimentul din acest an.

În 1955, conducând un Mercedes 300 SLR, Moss a stabilit un timp record - în medie 157,65 km / h - peste cursa italiană de 1000 de mile rutiere, o faimă care până în prezent nu a fost niciodată pariată.


Dar, pe lângă faptul că și-a lăsat amprenta în cursă, în 1955, Sir Stirling a ajutat Mercedes-Benz să-și lase cu adevărat amprenta în lumea sporturilor cu motor.

Mercedes-Benz 300 SLR mașină de curse sportive

În campionatul de Formula 1 din acel sezon, el a câștigat Marele Premiu al Marii Britanii și, în cele din urmă, a ajuns pe locul doi în general în campionatul șoferului - câștigat la titlu de colegul său de echipă Mercedes, Juan Manuel Fangio.


În timp ce se afla în cursa cu mașini sportive, Moss a învins trofeul turistic și Targa Florio alături de victoria lui Mille Miglia pentru a ajuta la asigurarea Campionatului Mondial de Mașini Sportive pentru Mercedes. Cu alte cuvinte, 1955 este încă până în ziua de azi, cel mai de succes Mercedes-Benz din an în cursele auto.

„Prezența noastră la Pebble Beach Concours din acest an este extremă în onoarea lui Sir Stirling Moss”, a declarat Michael Bock, șeful Mercedes-Benz Classic și al Centrului Clienților.

Mercedes-Benz W 196 R


„Vom fi acolo cu două vehicule originale din 1955 - 300 SLR, în care șoferul de curse, acum în vârstă de 85 de ani, a câștigat Mille Miglia în acel an și mașina de succes W 196 R Formula One.”

În calitate de invitat onorat, Sir Stirling va deschide terenul pentru Pebble Beach Tour d'Elegance joi, 13 august într-un Gullwing 300SL, în timp ce pentru evenimentul principal, Concours d'Elegance în sine, care are loc duminică, 16 august. , Mercedes va intra în 1955 300SLR de la Moss, alături de mașina de curse W 196R din campionatul de Formula 1 din același an.

Vehicul experimental Mercedes-Benz C 111

Totuși, de asemenea, a fost prăfuit și expediat pentru eveniment este un Mercedes-Benz C 111, mașina sa conceptă de ușă de aruncare din 1970, care a încântat mulțimea încât au început să plaseze comenzi pentru asta.

Deși a trecut de la un motor rotativ Wankle la un V8 de producție și, de asemenea, a trecut prin multe ajustări minore de coafare, C 111 nu a ajuns niciodată la producție și a rămas un vehicul experimental, mult până la dezamăgirea multor fani ai supercarului.

Articole Similare