Off White Blog
Koenigsegg Regera: Cel mai puternic hibrid vreodată?

Koenigsegg Regera: Cel mai puternic hibrid vreodată?

August 13, 2022

Aceasta este o mașină care l-ar face pe Jeremy Clarkson să strige „POWERRRR”, deoarece cu o ieșire de 1500+ CP și 2000+ Nm de cuplu, noul Koenigsegg Regera se califică cu ușurință drept rachetă nucleară a automobilelor.

Doar un concept când a fost dezvăluit anul trecut la Salonul Auto de la Geneva, numele hipercarului hibrid este suedez pentru „a domni” și, pe bună dreptate, pentru o mașină care oferă o combinație fără precedent de putere, receptivitate și lux. Cu doar 80 de modele realizate manual în producție, fiecare mașină prezintă o nouă eră a performanței Megacar.

Regera_Airstrip3-redimensionate


Regera va face 0 până la 100 km / h în 2,8 secunde (cam cât va trebui să citiți această propoziție), va atinge 200 km / h în 6,6 secunde și 300 km / h într-un blistering 10,9 secunde. Dacă acest lucru nu este suficient pentru a vă impresiona, cu siguranță va fi obligat la 400 km / h în 20 de secunde (foarte util dacă vă aflați într-o goană cu mașina și aveți o dreaptă lungă de care să profitați). La fel ca Agera, această viteză este generată de turbo-ul său dublu, uscat, DOHC, de 5,0 litri V8 în tandem cu propulsia electrică a transmisiei directe a discului Koenigsegg (KDD).

Inventat de Christian von Koenigsegg, sistemul în curs de brevet elimină necesitatea unei cutii de viteze, ceea ce înseamnă, de asemenea, mai puține pierderi de greutate și energie, doar o transmisie directă de la motor la roți. Spre deosebire de Agera, Regera își poate permite să ușureze motorul cu ardere internă, având în vedere puterea sa deja imensă, astfel încât i se oferă turboți mai mici și mai rapizi, care îmbunătățesc capacitatea și răspunsul motorului.

Koengisegg_Regera_front_moretwist-redimensionate


Doar cei mai strălucitori și mai buni au funcționat pe bateria Koenigsegg Regera de 620V. Super virtuosul Electric Supercar Mate Rimac și echipa sa au creat cel mai dens acumulator de baterii creat vreodată pentru o mașină rutieră, care produce 9.27kWh de energie și preia 67 litri de volum. Situat în zona cea mai protejată a mașinii - tunelul de șasiu cu carbon-aramidă - un ciclu complet încărcat oferă 50 km pe o acțiune electrică pură. Inclusiv bateria, sistemul KDD cântărește doar 88 kg, o greutate fără precedent la raportul de electrificare pentru orice alt Hypercar hibrid, în ciuda faptului că are o capacitate mai mare a bateriei și mai multă energie electrică.

Koenigsegg_Regera_side1-redimensionate

În mod clar, mașina este un vehicul cu multe noutăți. Inginerii de la Koenigsegg știu bine că dragul este cel mai rău coșmar al junkie-urilor de viteză și astfel au făcut ca aripa sa din spate - o lucrare ușoară de artă din fibră de carbon - să fie pliabilă în corp pentru a reduce tracțiunea la croazieră. Dacă încă nu îți poți permite un majordom care să deschidă ușa mașinii pentru tine, Regera te-a acoperit. Fiind prima mașină robotizată complet din lume, aveți opțiunea de a deschide și închide ușile prin telecomandă sau smartphone prin funcția „Autoskin”. Oglinzile cu aripi sunt de asemenea pliabile automate, iar scaunele pentru mașină își aduc aminte cât de toastos îți place fundul tău cu o funcție de memorie de încălzire.

Koenigsegg_Regera_interior-redimensionate

Mobilierul luxos din piele al Regerei este școală total veche, interioarele sale confortabile, un contrast puternic cu silueta de artă a exteriorului. Acestea sunt ultimele lucruri pe care le veți observa atunci când parcurgeți 200 km / h, dar doar așa știți, mașina este prevăzută și cu un sistem de infotainment de 9 ”, conectivitate 3G și Wi-Fi, sistem de sunet suprem și Apple CarPlay .


Record mondial - Venom GT Spyder, cea mai rapida decapotabila: 424.96 km/h (August 2022).


Articole Similare