Off White Blog
Cererea chineză combustibilul elvețian succesul ceasurilor

Cererea chineză combustibilul elvețian succesul ceasurilor

Noiembrie 29, 2023

ceasuri de lux cu diamante

Industria de ceasuri elvețiene este într-o stare de sănătate nepoliticoasă, iar exporturile au scăzut din nou luna trecută, iar producătorii de ceasuri au înregistrat un an record datorită consumatorilor chinezi

În ciuda efectului crizei globale a datoriilor, cererea de ceasuri elvețiene a atins un maxim în octombrie, punând zâmbete pe cele 600 de ceasuri de ceasuri ale țării.


Datele Federației Elvețiene a Industriei de Ceas (FH) au arătat că exporturile au crescut la 1,9 miliarde de franci elvețieni (2,0 miliarde de dolari), în creștere cu 18,6% față de aceeași lună a anului trecut.

„Tendința ascendentă continuă clar… și nu prezintă semne de slăbire”, a declarat organismul comercial.

Elveția reprezintă 2% din piața globală din punct de vedere al volumului, cu 26 de milioane de ceasuri vândute anul trecut, comparativ cu 671 de milioane din China și 419 milioane din Hong Kong

Dar țara rămâne cel mai mare exportator mondial în ceea ce privește valoarea, bucurându-se de o cotă de piață de peste 50 la sută, au spus analiștii Bank Vontobel.


Vânzările elvețiene de ceasuri au fost în valoare de 15,5 miliarde de dolari, depășind atât Hong Kong-ul la 7,5 miliarde de dolari), cât și China, la 3,1 miliarde de dolari.

Aproximativ 95 la sută din ceasurile care au costat mai mult de 1.000 de franci elvețieni au fost produse între timp în Elveția.

Primii trei producători de ceasuri din lume sunt, de asemenea, elvețieni: Swatch, cu o cotă de piață de 17,4% în 2010, urmată de Rolex (14,7%) și Richemont (14,7%).


Dominația producătorilor de ceasuri elvețieni în sectorul ceasurilor de lux a fost subliniată de cifrele din octombrie, care au arătat exporturile de ceasuri cu un preț mai mare de 3.000 de franci elvețieni, înregistrând cea mai puternică creștere, în creștere cu 25%.

Pofta aparent insaciabilă a consumatorilor asiatici este un factor major în succesul său, vânzările către Hong Kong au sărit cu 18,7% și către China 67,8%.

Experții Cygnus Business Consulting se așteaptă ca China să depășească Japonia ca fiind numărul 1 cumpărători de articole de lux.

„În China se consideră că posesia bunurilor de lux are un rol important în aprecierea statutului social al unei persoane”, au spus acestea, adăugând că puterea de cumpărare din China a contribuit puternic la cererea de produse de lux.

Ceasurile elvețiene sunt incluse în această tendință, iar companiile au început să investească foarte mult în China.

Grupul Swatch, ale cărui mărci includ Omega și Tissot, vinde 49% din ceasurile sale din Asia, potrivit Vontobel, și urmează să deschidă un hotel în Shanghai, cu un magazin care să prezinte ceasurile sale.

„Nu este suficient ca chinezii să aibă mai mulți bani, trebuie să-i cheltuiască și pe ceasurile elvețiene”, a declarat Jean-Daniel Pache, președintele FH, care a declarat că sunt atrași de calitatea și designul elvețian.

2011 va fi un „an record”, cu vânzări care vor atinge 17 miliarde de franci elvețieni, a adăugat el, în timp ce a prezis creșterea continuă anul viitor.

Sursa: AFPrelaxnews

Articole Similare