Off White Blog
Hotelul Chelsea, situat în New York, are piață

Hotelul Chelsea, situat în New York, are piață

August 13, 2022

Chelsea Hotel New York

Hotelul Chelsea de la New York, clasicul bântuit al artiștilor și al performerilor în creșterea iadului, este de vânzare și, poate, așa este și sufletul său.

Clădirea cu 12 etaje cu semnul de neon „Hotel Chelsea” este un reper în Manhattan datorită listei sale lungi de rezidenți celebri.


Dramaturgul Arthur Miller și cântăreții Janis Joplin și Patti Smith au fost printre cei care locuiesc acolo. Poetul Dylan Thomas a murit acolo, la fel ca Nancy, iubita basistului Sex Pistols Sid Vicious.

Andy Warhol a realizat un film numit „Chelsea Girls”, în timp ce Leonard Cohen a imortalizat locul într-o melodie despre scurta sa întâlnire de acolo cu Joplin, cântând: „Îmi amintesc bine de tine la Hotelul Chelsea”.

În piesa sa clasică „Sara”, Bob Dylan a cântat despre cum a fost, „Rămâi zile întregi în hotelul Chelsea, scriind„ Sad Eyed Lady of Lowlands ”pentru tine.”

Lista improbabilă atestă un hotel care nu a fost menit să fie doar un alt hotel.


Construit în 1883 pe partea de vest, hotelul Chelsea a fost cumpărat la sfârșitul anilor 1930 de către trei unguri-americani, iar un deceniu mai târziu, în anii 1950, a intrat în epoca de aur ca simbol al vieții boemice din New York.

În urmă cu trei ani, descendenții acelor proprietari au stins acționarul Stanley Bard și și-au început planul de a arunca clădirea pe piață - un șoc într-un loc în care rezidenții permanenți plăteau arahide pentru privilegiu.

Se consideră că prețul este între 90-100 de milioane de dolari pentru pictograma Big Apple. După patru luni, nu mai există participanți.


Dar printre posibilii cumpărători menționați este Andre Balazs, care deține lanțul trendy Standard Hotel și Chateau Marmont de lux din Hollywood. Există zvonuri conform cărora dezvoltatorul extraordinaire Donald Trump și-a arătat interesul.

Viitorii proprietari s-ar putea visa să învețe numele Chelsea, în timp ce transformă amenajarea ciudată în ceva mai asemănător cu un hotel simplu.

Bard, acum în vârstă de 76 de ani, speră ca rara formulă de a amesteca rezidențe artistice cu chirii mici și camere de hotel scumpe să supraviețuiască.

Veteranul lui Chelsea își amintește de anii ’50, când a devenit manager la 24 de ani, iar New York bâlbâie cu noi vedete precum Dylan, Cohen și Robert Mapplethorpe.

Au fost perioade sălbatice în care băutura și drogurile curgeau liber în Chelsea. Acum există în mare parte doar amintiri și amintiri, nu în ultimul rând pictura atârnată pe un coridor din Sid Vicious care înfundă o seringă.

„Obiectivul meu a fost să le ofer oamenilor„ experiența lui Chelsea ”, să îi facă pe oameni fericiți”, a spus Bard pentru AFP, în timp ce arăta camera 712, o suită de cinci piese care a fost cândva găzduită de dramaturgul Arthur Miller, soția sa Inge Morath și fiica lor Rebecca. O imagine cu Miller și Marilyn Monroe, a doua sa soție, atârnă de perete.

Legile de stabilizare a chirii au însemnat că mulți chiriași au plătit doar câteva sute de dolari în chirie, comparativ cu camerele de hotel care costau între 400 și 500 de dolari doar pentru o noapte. Dar o parte din lorele Chelsea este și modul în care Bard a acceptat operele de artă în locul plăților de chirie.

„Îmi amintesc că am văzut (sculptorul) Arman lucrează la intrare și apoi Stanley a fost foarte prietenos cu (pictorul) Larry Rivers”, a spus locuitorul de mult timp Man-lai Liang, referindu-se la artiștii ale căror opere se vând acum pentru averi mici. „Aceste piese au dispărut pentru restaurare și nu s-au mai întors”, a adăugat ea.

Starul rock Patti Smith, un alt denizen al Chelsea, scrie în autobiografia sa „Just Kids” cum lobby-ul a picat cu „arta proastă”.

Există încă 90 de rezidenți cu normă întreagă și sunt protejați de legile de închiriere a orașului de a fi evacuați cu ușurință. „Suntem imposibil să dăm afară”, a spus Nicola L., un artist francez care ocupă o cameră mare acolo de 20 de ani - chiar dacă nu există întotdeauna încălzire centrală.

Așadar, această curiosă relicvă veche - și colecția sa unică de locuitori - poate fi târâtă în lumea hotelieră modernă? Scott Griffin, șeful asociației de rezidenți din Chelsea, crede că nu ușor.

„Dacă ar fi înțelepți, ar încerca să îmbrățișeze chiriașii și să-l facă să funcționeze”, a spus el despre viitorii proprietari.

Griffin a adăugat: „Ceea ce încearcă să facă acești oameni de afaceri este să ajungă doar într-un hotel și atunci când faceți asta, clădirea rezistă, deoarece nu este concepută fizic pentru a face asta, în același mod în care baia dvs. nu este concepută să fie o sala de concerte.

„Până când proprietarul nu va înțelege că locuitorii pe termen lung sunt un partener de succes ... vor eșua”.

Sursa: AFPrelaxnews

Chelsea Hotel NewYork

Articole Similare