Off White Blog
Arta chineză vine la Fundația Louis Vuitton

Arta chineză vine la Fundația Louis Vuitton

Mai 20, 2022

Oricine a acordat chiar atenție trecerii la licitații de artă în ultimii 10 ani nu poate să scape de puterea artei chineze contemporane. Ne este surprinzător atunci să auzim că viitoarea expoziție de la Fondația Louis Vuitton din ianuarie este prima dată când o întreagă expoziție a fost dedicată artiștilor chinezi contemporani din Franța în 10 ani. Expoziția, organizată de primăvară, reunește 12 artiști chinezi și munca lor.

Denumit „Bentu”, se referă la conceptul de patrie maternă sau pământ natal, la care se referă în mod specific termenul. Totuși, nu faceți greșeală, nu este vorba despre granițele naționale. În schimb, reprezintă un dialog între local și global și un proces de auto-descoperire.

Lucrările expuse vor examina o societate chineză în schimbare, cu artiști din diferite generații care utilizează o gamă largă de tehnici și materiale. Alături de instalații, vor fi spectacole muzicale clasice și contemporane, precum și filme și poezie.


liu_shiyuan_fro.b1e32160626.original

Liu Shiyuan; „De la fericire până oriunde”; 2015

Printre artiștii veterani expuse este Liu Xiaodong, care a experimentat atât actorie, cât și pictură. De asemenea, expune artistul Cao Fei, care a regizat și produs documentare experimentale. Liu Shiyuan, de o generație mai tânără, își va arăta și munca.

Expoziția examinează culturile locale, tradiția, noile tehnologii, precum și interacțiunea dintre urban și rural. Punctul focal fiind identitatea.


Expoziția „Bentu” nu este menită să ofere o imagine de ansamblu asupra artei chineze contemporane. Mai degrabă, organizatorii doresc să prezinte aspectul polivalent al acestuia și modul în care formele sale sunt în continuă evoluție.

Expoziția va începe pe 27 ianuarie 2016 și va dura până în aprilie. Muzica, poezia și filmele vor continua până pe 5 septembrie. Fundația Louis Vuitton va evidenția, de asemenea, o selecție a colecției sale permanente de artă chineză din 27 ianuarie până pe 5 septembrie.

cao_fei_strange.afbb0160340.original

Cao Fei; "Străini"; 205-2016

Articole Similare