Off White Blog
Șantierul naval Sunseeker este pregătit să îmbunătățească producția pentru a răspunde cererii globale

Șantierul naval Sunseeker este pregătit să îmbunătățească producția pentru a răspunde cererii globale

Noiembrie 29, 2023

Poole, pe coasta de sud a Angliei, este unul dintre cele mai mari porturi naturale din lume, iar previziunile sale au amplu șantierul naval extins Sunseeker. Clusterele de modele distincte cu căsuțe albe, în apă și în șoproane, pot fi văzute de departe, dominând litoralul CBD, cu excepția unor feriboturi ocazionale care trec spre și dinspre Cherbourg, în Franța. În octombrie 2018, a anunțat chiar că va construi iahturile sale din aluminiu.

Șantier naval Sunseeker din Poole, Marea Britanie

Aici cumpărătorii care doresc să personalizeze Sunseeker Yachts, cum ar fi flagship-urile 131 sau 116, pot pune la dispoziția hotelului plăcut în apropiere și să probeze langoustines locale pe gheață la restaurantul Sandbar, bucătarul celebrității Rick Stein, aflat pe scuipat, în timp ce le contemplă machete și scheme de culori. Alte facilități de specialitate din Poole și din Weymouth completează baza de producție principală, oferind locuri de muncă pentru aproximativ 2.500 de meșteri marini și femei. Un imens centru tehnic din suburbi, de exemplu, găzduiește o grămadă de designeri de vârf, cum ar fi Ewan Foster, care au modelat și actualizat profilurile și interioarele Sunseeker încă de la legendarul Don Shead a ajutat la dezvoltarea brandului încă din primele sale zile de curse și runabout. Zeci de alte abilități care alcătuiesc arta pură a construcției de bărci sunt expuse aici, de la lucrările complexe de lemn și lăcuirea, până la crearea de accesorii și accesorii la comandă până la console complexe de instrumente care vor ghida ulterior un cârmașu Sunseeker.


„Ochiul șoimului, mâinile experți și o atenție diavolă asupra detaliilor” este modul în care renumește curtea. Într-o epocă a producției digitale și a montajului automat, rămânem angajați să creăm bărci construite manual, finisate manual, dintr-un singur motiv. Nu există o modalitate mai bună de a crea un produs excepțional. Nici o mașină nu poate oferi barcilor noastre un astfel de spirit sau să se mândrească cu crearea lor. La fel ca și clienții noștri, fiecare iaht este unic. Gusturile pot diferi, aspectele se pot schimba, finisările se pot modifica. Dar un lucru este constant. Pasiunea și angajamentul nostru de a oferi tuturor clienților noștri oportunitatea de a adapta și personaliza elemente din yachtul lor, indiferent de dimensiune ”.

Interiorul Predatorului 74

Șantierul se pleacă într-un anumit grad de automatizare, desigur. Parcurgând aproximativ, se observă tăietori cu 5 axe și interioarele noului Predator 50 din Weymouth, cel mai mic din gama, sunt construite ca module în Poole. În prezent, oferă 12 modele, inclusiv 74 de yacht sport care vor debuta la Cannes în septembrie. De fapt, 90% din gama sa a fost lansată recent în ultimii doi ani, parte a unei presiuni dinamice a CEO-ului Phil Popham, care a preluat cârma în ianuarie 2015. Sunseeker Yachts este disponibil în 131, 116, 95, 86 și 76 lungimi de picioare. Acesta din urmă a câștigat premiul Christofle Yacht Style pentru cel mai bun iaht cu motor internațional, ianuarie trecut, într-un domeniu extrem de puternic. De asemenea, am revizuit un Yacht 95 din Filipine al ultimei numere. Apoi vin elegantele Sunseeker Sport Yachts la 74 și 68 de picioare, iconicul Sunseeker Predators la 74, 57 și 50 de metri, și luxosul Sunseeker Manhattans la 66 și 52 de metri. Alte modele precum Portofinosul Sunseeker au fost renunțate, deși titlul supraviețuiește pe ușile sălii de conferințe de la Sunseeker House din Poole. Manhattan 52, lansat la Cannes și Southampton în 2016, a devenit rapid cel mai vândut model al Sunseeker din toate timpurile, cu peste 100 de comenzi, inclusiv trei în Japonia și una în SouthcKorea, Hong Kong și Singapore. De asemenea, curtea a construit acum 129 de iahturi de peste 100 de metri, considerată drept bază pentru termenul „superyacht” și a început să arate nave precum Yacht 131, 116 și 95 la Monaco Yacht Show. Produce aproximativ 150 de bărci pe an, ceea ce poate părea în contradicție cu pretențiile de ajustare personalizată, dar șantierul principal este atât de mare încât să permită construcții specializate ale anumitor modele în propriul spațiu, iar la baza acestuia este „o abordare fără compromis design, măiestrie și performanță ”. Este departe de când frații Robert și John Braithwaite au fondat Poole Power Boats în 1969. Compania și-a schimbat numele în Sunseeker International în 1985. Ambii frați au contribuit la reușita sa. Robert a devenit fața publică familiară a Sunseeker la domiciliu și în străinătate și rămâne ambasadorul companiei, în timp ce John s-a retras din funcția de director tehnic în mai.


Angajați la șantierul naval Sunseeker

Cu toate acestea, GFC din 2008 a aruncat o umbră lungă asupra clădirii de bărci în multe părți ale lumii, iar Marea Britanie nu a făcut excepție. Sunseeker a navigat prin vremea cea mai rea, dar Braithwaites-ul nu devenea mai tânăr. În august 2013, o participație de 95% din afacere a fost vândută grupului Wanda, conglomeratul cu sediul din Beijing, care are amprente puternice în China, Europa și America.

Predator 50

Președintele Sunseeker Asia, cunoscutul Gordon Hui, din Hong Kong, a observat interesul executiv al Wanda pentru compania, care a avut de mult timp un Sunseeker 108 la Shanghai. Implicarea Wanda este văzută ca cea a unui acționar angajat pe termen lung, oferind un sprijin financiar puternic pentru creșterea și succesul continuu al Sunseeker. În ianuarie 2015, l-au numit pe Phil Popham în funcția de director general al companiei, iar rezultatele financiare s-au îmbunătățit constant de atunci. În acest an a fost aprobat un program de dezvoltare finanțat de HSBC, care a avut ca scop creșterea prezenței Sunseeker pe piețele mondiale ale ambarcațiunilor de agrement.Acesta are acum dealeri profesioniști în 74 de țări și centre de asistență pentru servicii și produse. Vezi Profilul de pe Popham care urmează.

Pentru mai multe informații: www.sunseeker.com

Articole Similare