Off White Blog
Focus: Colecția Vanguard a lui Franck Muller

Focus: Colecția Vanguard a lui Franck Muller

Noiembrie 29, 2023

În afară de Master of Complications, celălalt nom de guerre al lui Franck Muller ar putea foarte bine să fie Defiantul Convențiilor, deoarece această companie de ceasuri de vârf nu a fost niciodată cunoscută pentru a respecta regulile. Încă de la înființare, stilul de ceasornicărie al lui Franck Muller a fost întotdeauna considerat unic și avangardist. De fapt, însuși, fondatorul omonim al companiei este cunoscut ca fiind un maverick în toate sensurile cuvântului - și unul cu un simț al umorului rău de pornit. Împreună cu unele abilități cu adevărat nebunești, declanșate din ceasurile de ceasuri clasice, Muller a fost capabil să reimagineze complicații ridicate, ca niciun alt ceas de ceasuri contemporan din vremea sa. Această vâlvă de ceasornicarie a fost elementul principal în spatele unor lucrări inimitabile de creativitate și înflorire orologică precum Master Banker, Crazy Hours, Totally Crazy, seria Aeternitas de minte și complicații și mai recent, piese atât de amețitoare precum Giga Tourbillon. Într-adevăr, acestea nu sunt ceasuri pentru cei blânzi și, de asemenea, colecția Vanguard a lui Franck Muller a fost făcută pentru a fi venerată.

Prezentată în urmă cu doar doi ani în 2013, Vanguard este chipul modern al lui Franck Muller. Cei mai buni vânzători de toate timpurile, cum ar fi Cintrée Curvex și Long Island, au dominat identitatea de marcă pentru cea mai bună parte a anilor 2000, mulțumind în mare parte tonajului sau a carcasei dreptunghiulare foarte recunoscute, cu cristal de safir curbat și acele numere de timp inspirate Art Deco. , care au devenit practic sinonime cu Franck Muller. Deși aceste ceasuri au fost și vor rămâne mereu icoanele clasice ale companiei, este de asemenea evident că proprietarii existenți ai acestor ceasuri doresc și au nevoie de altceva cu care să continue - ceva care a fost irevocabil Franck Muller și totodată altfel, îndrăzneț și chiar mai interesant. . Aceasta a fost rațiunea de a fi Vanguard, un ceas care a păstrat ADN-ul de bază al Cintrée Curvex, dar a transformat cadranul mai multe notite atât în ​​ceea ce privește tehnicitatea, cât și designul.

FLAIR TEHNIC

Audacity ar putea fi numele de mijloc al lui Franck Muller, însă producătorul de ceasuri din Geneva a tăiat dinții scuturându-se cu cele mai complicate mecanisme ale orologiei. Legenda spune că Muller, în anii săi de ucenic, cândva a modificat un ceas Rolex, a deconstruit mișcarea și a adăugat componente suplimentare pentru a face din el un calendar perpetuu. Legenda nu a spus a cui a fost Rolex, dar acesta nu este chiar ideea. Mai important, Muller a continuat să-și găsească propria marcă la scurt timp după absolvirea școlii de ceasornicărie la sfârșitul anilor '80 până la începutul anilor '90 și a introdus an de an noi și din ce în ce mai de vârf. Acele ceasuri fuseseră lansate ca premieri mondiali și includeau primul ceas turbillon care prezenta tourbillon-ul din partea cadranului, o practică care nu exista până atunci.


Vanguard Tourbillon cu materiale prețioase

Vanguard Tourbillon cu materiale prețioase

Decenii au trecut de când Franck Muller a luat această decizie îndrăzneață, dar abordarea îndrăzneață a companiei în ceea ce privește fabricarea de turbillon nu a scăzut un pic. Dacă este ceva, a devenit și mai îndrăzneț, mai ales de la sfârșitul mileniului cu colecții precum ceasurile Evolution, ceasurile Aeternitas și, mai recent, Giga Tourbillon mai mare decât viața și Gravity super-size. În cazul în care Giga Tourbillon emană un apel mai clasic, Gravity este, însă, inconfundabil de avangardă și contemporan, ceea ce înseamnă că este perfect pentru colecția Vanguard.

Acest tur de forță tehnic lasă un impact uriaș, mulțumind, în mică parte, proporțiilor sale colosale. Ocupă mai mult de jumătate din cadranul ceasului, iar acesta nu este în niciun caz un cadran cu dimensiuni modeste. Ceasul, la urma urmei, măsoară un impresionant 44mm X 53,7 mm. Dar ceea ce este și mai impresionant este arhitectura tourbillon-ului, care arestează ochiul cu o pereche de bare transversale care formează podul. Construită din oțel înnegrit, întreaga structură se arcuiește peste o deschidere eliptică de 21,2 mm la cea mai largă și este de două ori stabilă, deoarece este înșurubată pe placa principală în patru puncte în loc de doar două.


În punctul în care se întâlnesc barele transversale, un singur rubin roșu și chaturile sale însoțitoare țin trăsura turbinică din aluminiu ferm fixată de pod. Pe măsură ce se rotește o dată la 60 de secunde, trăsura urmărește roata de echilibru în jurul unei căi eliptice. În conformitate cu tema supradimensionată, roata de echilibru la 14 mm măsoară de asemenea mare. Chiar și numerele aplicate și mâinile de oră și minut sunt robuste pentru a spune cel mai puțin. The Vanguard Gravity este, de asemenea, profund versatil, oferind o serie de materiale de carcasă, de la titan tratat negru până la aur prețios alb sau roz. Fiecare variantă poartă o paletă de culori unică care arată diferite laturi ale ceasului.

03-Vanguard-Gravity-Red

Pe lângă Gravity, colecția Vanguard include și mai multe modele clasice precum Vanguard Tourbillon și Vanguard Chronograph. În timp ce în mod clar pe o ligă diferită de Vanguard Gravity, acești ceasuri își păstrează cu siguranță propriul lor în arena complicațiilor. Modelul tourbillon, în special, îmbracă căruța de turbillon FM cu șlefuire neagră, cunoscută în toate turboilele care zboară Franck Muller. Indiferent dacă sunt setate complet cu diamante sau concepute cu un stil industrial cool, modelele complicate Vanguard sunt o forță veritabilă de care trebuie să fie luate în considerare.


SOPHISTICAȚIA ESTETICĂ

Importanța designului în ceea ce privește ceasurile de lux nu poate fi supraevaluată și, în cazul lui Franck Muller, a contribuit chiar la stabilirea unuia dintre ceasurile sale ca o icoană contemporană. Clasicul Cintrée Curvex, cu numerele de lux Art Deco, își are locul ca cel mai de recunoscut ceas Franck Muller dintre toate și oferă mai mult decât ora și data. Disponibile într-o gamă amețitoare de culori și stiluri, piesele clasice Cintrée Curvex urmează forma încheieturii fără cusur și această caracteristică intangibilă este poate cel mai mare punct de vânzare al acesteia. De ani buni, colecționarii de ceasuri în devenire s-au abătut peste proporțiile drepte ale ceasului, numerele funky și decorul discret al cadranului, dovedind că în timp ce complicațiile ridicate sunt interesante de descoperit, piesele simple câștigă adesea ziua.

Cu colecția Vanguard, nu trebuie să vă uitați prea departe pentru a găsi urme de creativitate în design. Desigur, ceasurile complicate împachetează un pumn cu un amestec constant de diferite materiale pentru carcase, cadrane și curele. Chiar și modelele simple ar putea uneori să-i fure tunetul, iar Vanguard Cobra este un exemplu strălucitor. Această creație magnifică ar ajunge cu siguranță sub pielea ta și, să o iubești sau să o deteste, nu trebuie să o ignori. Urmărind pe urmele unor modele provocatoare anterioare în linia Cintrée Curvex precum Iron Croco, Black Croco și Gold Croco, Vanguard Cobra aduce un oarecare serios.

Ca pielea de crocodil și aligator, pielea de șarpe evocă un fel de senzualitate și calitate seducătoare pe care alte piele nu o fac în general. Această îngăduință nestăpânită și nestăpânită este cea care evocă luxul. Cu Vanguard Cobra, această senzație fusese de două ori sporită când Franck Muller a sculptat o carcasă din aur solid, cu linii care imitau solzii unui rege mortal Cobra. Și nu doar cazul, dar cadranul reflectă și acest aspect captivant al designului. Componentele au fost măcinate dintr-un singur bloc de aur pentru a obține cântare realiste de cobra, completate de curea cu efect de cobra din cauciuc și piele. Cu puțină imaginație, cu siguranță, puteți vedea asemănările dintre acest caz Vanguard și capota extensibilă din spatele capului acestui cel mai mare dintre toate cobrasurile.

Vanguard Pixel evazează creativitatea într-o manieră inedită

Vanguard Pixel evazează creativitatea într-o manieră inedită

Trecând de la groapa de șarpe pe arena inteligentă de ceasuri, Franck Muller a decis să-și arunce pălăria în ring cu propria redare a unui limbaj digital de ceas ferm pe obraz. Și dacă te descoperi că se plâng de rezoluție, atunci pur și simplu ai ratat ideea. Tehnic, Vanguard Pixel nu este mult, dar din punct de vedere vizual, este o vedere revigorantă chiar și pentru ochii obosiți - atâta timp cât simțul umorului tău rămâne intact. Ca o imagine cu rezoluție scăzută, plină de pătrate pixelate, carcasa și cadranul ceasului este acoperit în alternativ pătrate miniaturate lustruite și periate. Totuși, nu se întâmplă nicio trompe-l'oeil, deoarece, chiar și atunci când carcasa și cadranul sunt acoperite cu pixeli, flanșa neagră indică puncte cardinale, cifrele mari de oră, însemnele Franck Muller, mâinile de oră și minut, precum precum și data, toate rămân în centrul atenției perfect.

06-Vanguard-Gold-Cobra

În cazul în care Vanguard Cobra și Vanguard Pixel sunt proiectate să iasă în evidență, Vanguard Camouflage își propune să se îmbine - cel puțin încearcă. Cu o carcasă din titan negru mat, cadranele acestor ceasuri sunt plasate în motivul clasic de camuflaj, dar pe o gamă de culori, inclusiv kaki, verde, gri și albastru. Există trei variante disponibile: doar timp, cronograf și tourbillon. Un ceas inspirat de armată cu un tourbillon? De ce nu? Până la urmă, există diferite ranguri în armată, nu-i așa? În plus, a avea opțiuni este întotdeauna bun; chiar și Starbucks oferă înălțime, mare și venti.

Complet dotată cu diamante, Vanguard Lady îți va lăsa inima să-ți bâlbâie

Complet dotată cu diamante, Vanguard Lady îți va lăsa inima să-ți bâlbâie

VERSATILITATE CLASICĂ

Adevăratul test al longevității unui ceas, capacitatea sa de a susține testul timpului, constă în capacitatea sa pentru uzura de zi cu zi. Acest lucru este valabil pentru toate ceasurile recunoscute ca pictograme astăzi, inclusiv, dar fără a se limita la Submarinerul Rolex, Omega Speedmaster și, cu siguranță, Franck Muller Cintrée Curvex. Cel mai de bază, Vanguard este încă un ceas excelent, ceea ce cu numerele îndrăznețe aplicate și mâinile grozave de ora și minut domină mintea sa. Dar aceasta face parte din ADN-ul său; strămoșul său, clasicul Cintrée Curvex, avea, de asemenea, cifre foarte mari. În calitate de ceas de sport, însă, Vanguard are un joc gratuit, dimensiunile sale supradimensionate împrumutându-se foarte bine acestei cauze.

Privind de aproape la cadran pentru a descoperi un melanj de detalii

Privind de aproape la cadran pentru a descoperi un melanj de detalii

În plus, Franck Muller nu reține din punct de vedere al designului pentru acest ceas. De la introducerea sa în 2013, Vanguard a luat nenumărate aspecte, de la titanul sportiv și carbonul negru, până la aur alb elegant și pavé de diamante, ca să nu mai vorbim de numeroase variații de culoare. Atestând versatilitatea ceasului, această gamă largă servește pentru a arăta viziunea pe termen lung a lui Franck Muller pentru colecție. Cu ceva pentru toată lumea, inclusiv femeile cunoscătoare, Vanguard întruchipează filosofia de ceasornicărie a lui Franck Muller și o prezintă în prezent. Într-adevăr, tradiționalul ceasornicar înalt este întotdeauna atrăgător, în special pentru cunoscătorii de ceasuri, dar, cu aceste ceasuri, Franck Muller a arătat că există o modalitate de a fi clasic, dar modern, aventuros și orice altceva decât plictisitor.

A aduce un pic de șic militar pentru a face ceasornicărie este camuflarea Vanguard

A aduce un pic de șic militar pentru a face ceasornicărie este camuflarea Vanguard

TOATE MÂNURILE PE PĂTURĂ

Colecția Vanguard Yachting consolidează colaborarea dintre Franck Muller și Grupul Italian Sea

12-Vanguard-Yachting-Closeup

De la albastrul safir al Mării Mediterane până la apele turcoaz din Andaman, oceanul deschis nu reușește niciodată să relaxeze spiritul, mai ales atunci când ești la bordul unei vele frumoase sau al unei bărci cu motor. Franck Muller Vanguard Yachting se referă la lumea maritimă, deoarece designul său este inspirat direct de Yacht-ul Franck Muller realizat pentru ceasornicul Genevan de către grupul italian de mare. Ridicând curbele senzuale ale navei, cele trei modele din colecție prezintă toate detaliile inspirate maritim, precum albastru profund al cadranului și mijlocul carcasei, precum și cureaua înțepenită cu o notă de alb precum corpul majorității iahturilor și a crescut vântul simbolic care împodobește cadranul.

10-Vanguard-Yachting-1

Învelită într-o selecție din oțel inoxidabil, titan sau aur roșu, colecția include trei variante: clasic, cronograf și tourbillon. Piesele pot fi diferite în ceea ce privește mișcarea, dar sunt unite prin lizibilitate super-înaltă obținută prin setarea numerelor de ore aplicabile albe cu cadranul albastru de cobalt. Mâinile scheletului umplute parțial cu Super-LumiNova albă ajută. Deși fiecare model Vanguard vine cu punctele cardinale pe flanșa sa interioară, nicăieri acest element nu este mai relevant decât în ​​colecția Vanguard Yachting, unde navigarea este numele jocului. Pe partea din spate, o gravură a Yacht-ului Franck Muller întărește tema nautică și fiecare ceas vine cu o curea de cordura căptușită din cauciuc cu cusături albe sau albastre.

Credite de poveste

Text de Celine Yap
Fotografiat de Ching / Greenplasticsoldiers
Direcția Artă de Joaelle Ng

Acest articol a fost publicat inițial în World of Watches

Articole Similare