Off White Blog
Licitația Christie's, Amsterdam: Fosta colecție Kamerbeek are pictori olandezi

Licitația Christie's, Amsterdam: Fosta colecție Kamerbeek are pictori olandezi

Noiembrie 24, 2023

Pe 12 iunie, Christie’s va organiza o licitație la Amsterdam pentru a vinde fosta colecție Kamerbeek, care conține peste 100 de piese atât de bine cunoscute, cât și mai puțin cunoscute, de la sfârșitul secolului al XIX-lea și ale pictorilor olandezi de la începutul secolului XX. o mână de tablouri realiste. Construită de Cees și Jarmila Kamerbeek cu intenția de a aduna o colecție care ar prezenta o imagine de ansamblu asupra a 150 de ani de artă olandeză, Fosta Colecție Kamerbeek este acum vândută cu o serie de piese deosebit de interesante.

Repere ale vânzării

Bart van der Leck (1876 - 1958) | „Moeder a cunoscut un fel de bun”, din 1921


Piese ale fondatorilor mișcării de artă De Stijl, Bart van der Leck (cum ar fi piesa sa din 1921 „Moeder met kind” - Mother and Child) și Piet Mondrian (schița „Arborele înflorit”, 1912), precum și lucrări ale pionierului Post- Impresionistul Jan Sluijters va fi pus la vânzare la licitație, însă adevărata vedetă a spectacolului va fi „Café dansant, Moulin de la Galette”, a lui Isaac Israels, estimată la 300.000 - 500.000 €. Nu doar „Moulin” are o estimare ridicată din cauza pictorului său, ci pentru că înfățișează celebra sală de dans parizian frecventată de Vincent van Gogh și Henri de Toulouse-Lautrec.

Alte piese ale lui Israels care vor intra sub ciocan includ „Sjaantje van Ingen citind” (estimat la 100-150.000 €) și „O doamnă elegantă pe Tamisa” (estimată la 120-180.000 €). Israels a fost fiul a doi dintre Cei mai respectați artiști ai Olandei, devenind imediat un minunat de copii, intrând la școala de artă de la Haga, la doar 13 ani, prietenul lui Israels de-a lungul vieții și colegul său de artă George Hendrik Breitner, de asemenea, lucrează în fosta colecție Kamerbeek.

Pictori olandezi mai puțin cunoscuți

Colecția nu constă în totalitate din nume de renume mondial și, ca atare, oferă încă oportunități pentru pasionații de artă amatori. Albert Fiks, Hendrik Jan Wolter, Tony Offermans și Willem Carel Nakken, de exemplu, pot fi cunoscuți în țara lor de origine, dar încă nu au devenit nume pe circuitul internațional de licitații de artă.

Articole Similare