Off White Blog
10 moduri Proiectarea caselor îmbunătățește calitatea vieții

10 moduri Proiectarea caselor îmbunătățește calitatea vieții

Mai 20, 2022

Deși conceptul de design bun poate fi dificil de definit în doar câteva cuvinte, valorile sale de bază se află în spații, clădiri și locuri care funcționează bine, durează bine și se adaptează bine la nevoile utilizatorilor actuali și viitori. Un design bun asigură că mediul construit răspunde în mod practic și creativ identității locurilor specifice și proiectează o individualitate unică, care se adresează nevoilor utilizatorilor săi și funcțiilor setărilor specifice.

La scară rezidențială, conceptul de design bun în Asia și nu numai este mai greu de definit, mulți cumpărători de proprietăți urmărind diferiți factori și aspirații care îi influențează în favoarea unei proprietăți peste alta. În ceea ce privește predicția creșterii cererii de proprietate și a valorii proprietății în timp, proiectarea bună este un factor aparent evaziv, dezvoltatorii și designerii căutând să satisfacă o gamă largă de predicții care pot aduce sau nu rezultatele dorite în final.

Deși definiția ei precisă poate diferi de la o persoană la alta, dezvoltatorii, agențiile imobiliare și proiectanții sunt de acord că un proiect bun poate susține sau crește valoarea proprietăților și poate îmbunătăți calitatea vieții proprietarilor și a rezidenților. Dezvoltările rezidențiale bine concepute pot determina valoarea proprietăților și pot genera cerere mai mare pentru cei înclinați să investească.


„O proprietate proiectată personalizat va sta întotdeauna testul timpului protejându-și valoarea viitoare și, cam ca o mașină clasică, va fi întotdeauna ceva pe care oamenii aspiră să-l dețină”, spune Andrew Hines, directorul Kay & Burton, Flinders, Australia. Potrivit lui Hines, în proprietățile rezidențiale de înaltă calitate, designul devine o marfă personalizată și prețuită pe care cumpărătorii o apreciază și o plătește pentru luxul pe care îl posedă.

02-Palace-15-Nice-Villa

Nu este surprinzător, atunci, că pentru dezvoltatori și agenții imobiliare din domeniul comercializării și vânzării proprietăților, o proprietate bazată pe proiectare este un atu valoros datorită caracteristicilor sale inerente și percepute care fac din acea proprietate o parte dintr-o intangibilă, aspirațională stil de viata. Pe piețele rezidențiale de ultimă generație, valoarea luxului experiențial devine esențială pentru potențialii proprietari de locuințe. Potrivit lui Kim Kuhteubl, producător, scriitor și membru al producătorilor de breaslă din America, valoarea unei proprietăți bazate pe design se află în „personalizare, personalizare și experiențe intime, de neuitat.”


Roy Teo, fondatorul și șeful companiei The Mill, cu sediul în Singapore, un consorțiu format din patru firme de consultanță pentru design interior: Kri: eit Associates, Splendor, The I.D. Dept și secolul XXII, consideră, de asemenea, proiectarea ca un instrument pentru a adăuga valori care se situează dincolo de evaluarea tradițională a cărămizii și a mortarului. Spune Teo: „Înțelegând potențialul comercial al unei proprietăți și valoarea percepută a acesteia, ne cufundăm direct în procesul de cumpărare al psihicului cumpărătorului. Crearea acestor aspecte ale stilului de viață aspirațional își crește valoarea dincolo de lista de verificare de bază a atributelor pe care le-ar fi avut în mod normal o proprietate tipică din segmentul său. "

Pentru a face ca o proprietate să se potrivească etichetei stilului de viață aspirațional înseamnă că un proiectant trebuie să se gândească la modul de proiectare optimă pentru a arăta o proprietate nouă sau renovată în cea mai bună lumină posibilă. Potrivit lui Nikki Hunt, fondatorul studiului de design Design Intervention din Singapore, deoarece achizițiile de proprietăți pot fi decizii emotive, un design bun poate atrage cumpărători potențiali prin crearea unui factor „wow” care să le captiveze atenția.

„Un proiectant este capabil să minimizeze și să deghizeze defectele unei proprietăți, în timp ce valorifică și evidențiază cele mai bune elemente ale unei anumite proprietăți”, explică Hunt. „Un design bun are puterea de a imprima un sentiment de lux într-o proprietate care ar putea părea simplă sau neinteresantă și să crească prețuri realizabile.”


03-Palace-15-Flinders-House

Mai mult, dincolo de percepția imediată a luxului experiențial, proprietățile bazate pe design oferă, de asemenea, valori semnificative care depășesc prestigiul perceput de a avea o casă unică de design. Deși estetica joacă un rol important, ceea ce face ca o proprietate bine proiectată să fie și mai valoroasă este funcționalitatea, inovația și asigurarea profesională adaptate pentru a satisface cel mai bine nevoile unui proprietar.

Spune Roy Teo: „În regândirea și proiectarea optimă a ceea ce permite fiecare spațiu individual, acordăm prioritate celor mai bune atribute pe care le poate avea un spațiu. Fiecare zonă funcțională este atent amenajată pentru a facilita depozitarea, iar mobilierul este organizat pentru a spori cel mai bine capacitatea de utilizare și experiența spațială. Jeremy Tay, fondatorul și directorul Prestige Global Designs din Singapore, consideră, de asemenea, valoare în design ca fiind capabil să scoată în evidență cele mai bune atribute ale unui spațiu și să creeze „un flux mai bun, comoditate, un nivel ridicat de confort printr-o ambianță bună și o relaxare și revigorant mediu cu combinația potrivită de culori și mobilier. "

În cele din urmă, valoarea unei proprietăți bazate pe design transcende gusturile și estetica individuală și, în schimb, oferă ceva mult mai valoros locuitorilor săi - o calitate a vieții îmbunătățită. Abilitățile specializate ale proiectanților, cum ar fi planificarea creativă a spațiului, atenția la finisarea și materialele de calitate, achiziții, detalii și multe altele oferă o formulă câștigătoare pentru proiectarea spațiilor rezidențiale funcționale și funcționale și facilitează transformarea unui loc generic în casa unuia.

Reisenbichler10_ (c) Perkins + Will

Top 10 moduri de proiectare pot îmbunătăți calitatea vieții:

1. Aspect practic

Cheia unei bune amenajări rezidențiale este flexibilitatea și integrarea sa a nevoilor oamenilor pentru a crea soluții de proiectare funcționale și responsive care să îmbunătățească calitatea vieții locuitorilor săi.

2. Eficiența energetică

Un proiect de clădire eficient din punct de vedere energetic asigură că o locuință rezidențială moderează utilizarea energiei sale și reduce costurile de exploatare. Utilizează o abordare conștientă a conservării energiei și ecologice în proiectarea clădirilor.

3. Durabilitate

Proiectarea durabilă se referă la eficiența energetică, deoarece se străduiește pentru conservarea și utilizarea inteligentă a resurselor naturale, precum energia, apa și materialele. Printre numeroasele sale avantaje, designul durabil poate spori sănătatea și confortul ocupanților și crește valoarea unei proprietăți.

4. Mediu relaxant

Un cadru relaxant poate ajuta la ameliorarea stresului și ajută la recuperarea oboselii mintale. Caracteristicile și atributele unui mediu interior bine proiectat îi pot atrage pe utilizatori și îi pot susține împlinirea.

5. Spații funcționale

Proiectarea funcțională asigură că cerințele practice ale clienților sunt luate în considerare și îndeplinite în proiectarea unui spațiu rezidențial. În multe feluri, funcționalitatea conduce la dispunerea unui spațiu rezidențial pentru a garanta că necesitățile esențiale au fost încorporate în miezul proiectării.

6. Sănătate

Considerațiile de sănătate pentru un mediu rezidențial oferă adăpost și refugiu pentru ocupanți, în timp ce le conectează cu mediul local. Designul centrat pe sănătate poate ajuta bunăstarea mentală și fizică și poate optimiza experiența utilizatorului în medii construite.

7. Ergonomie

Considerații ergonomice permit proiectanților să proiecteze împrejurimile pentru a fi mai potrivite formei umane. Proiectarea ergonomică corectă ia în considerare factorii umani pentru a se asigura că mediul se potrivește cerințelor utilizatorului.

8. Adaptabilitate

Proiectarea pentru adaptabilitate și utilizări în schimbare permite o tranziție grațioasă pe măsură ce așteptările și cerințele utilizatorilor evoluează. Aceasta permite longevitatea unei locuințe pentru a asigura reutilizarea acesteia de către viitorii ocupanți.

9. Accesibilitate și siguranță

Designul accesibil urmărește să răspundă nevoilor tuturor grupurilor de vârstă și ale persoanelor cu abilități și dizabilități diferite. Un mediu accesibil permite utilizatorilor de construcții să mențină un stil de viață independent și conexiuni cu membrii familiei și cu comunitatea.

10. Personalizare

Designul personalizat oferă lux experiențial și recompense, cum ar fi plăcerea instantanee și încrederea în sine, care aduc beneficii de lungă durată.

Credite de poveste
Text de Olha Romaniuk

Acest articol a fost publicat inițial în revista PALACE


How to Make an Attractive City (Mai 2022).


Articole Similare